0 800 750 070 Дзвінки в межах України безкоштовні
Меню
Ваш населений пункт: Одеса?
ТАК
Від вибраного міста залежить доступність аналізів

Педіатрія

doctor
Вернигора Ірина

CHECK-UP «Жінки онкоризики від 30 років»

Коментарі (0)
1 листопада 2023
Інформація про окремі дослідження
  • РЕА (Раково-ембріональний антиген)
    Онкомаркер колоректального раку, онкомаркер шлунково-кишкових карцином.
    Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Mindray CL 900i.
    Зміст рівня РЕА збільшується при карциномі шлунково-кишкового тракту, легенів, молочної залози, яєчників, матки. Зміст онкомаркера в крові може підвищуватися при запальних захворюваннях кишечника, захворюваннях легень, при палінні. Раково-ембріональний антиген руйнується в печінці, тому його рівень зростає при захворюваннях печінки, особливо при цирозі. Підвищення концентрації РЕА в крові особливо характерно для карцином товстої кишки.
    • Підвищення рівня:
      колоректальний рак, рак молочної залози, рак легень, в комплексі з іншими онкомаркерами, медулярна карцинома щитоподібної залози, рак підшлункової залози, печінки, рак яєчників, рак передміхурової залози, гепатит, цироз, панкреатит, хвороба Крона, виразковий коліт, захворювання легень, запальні процеси і доброякісна гіперплазія передміхурової залози, хронічна ниркова недостатність, в нормі у курців, синдром Денні-Марфана гормон-продукуючі пухлини яєчників.
  • СА-125
    Маркер раку яєчників і метастазів раку яєчників.Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Immulite 2000 «Siemens Healthcare Diagnostics Inc.», (США), автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Mindray CL 900i.СА-125 — глікопротеїн, присутній в епітелії яєчників, підшлункової залози, жовчного міхура, шлунку, бронхів, нирок, кишечника, в нормальній тканині ендометрію, в серозній і муцинозній рідині матки. Підвищення  рівня онкомаркера можуть спостерігатися як при злоякісних процесах перерахованих вище органів, так і доброякісних пухлинах, запальних захворюваннях.
    CA-125 застосовують при діагностиці епітеліальних (немуцінозних) форм раку яєчників. Згідно з рекомендаціями світових онкологічних товариств, рекомендований в якості скринінгового тесту у жінок постменопаузального віку, а також в будь-якому віці для жінок з обтяженим сімейним анамнезом щодо раку молочної залози, яєчників (особливо при наявності мутації BRCA ½). Рівень онкомаркера може збільшуватися при інших гінекологічних і шлунково-кишкових злоякісних новоутвореннях. CA-125 рекомендований як додатковий маркер при раку підшлункової залози (спільно з CA 19-9).
    • Підвищення рівня:
      епітеліальні форми раку яєчників, рак матки, ендометрія, фалопієвих труб, рак молочної залози, рак підшлункової залози, шлунку, печінки, прямої кишки, рак легень, доброякісні та запальні захворювання матки і придатків (в тому числі ендометріоз), перитоніт, плеврит, захворювання печінки, захворювання підшлункової залози, аутоімунні захворювання.
  • HE 4
    Ранній онкомаркер епітеліального раку яєчників.Виконується на автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Immulite 2000 «Siemens Healthcare Diagnostics Inc.», (США), автоматичному хемілюмінесцентному аналізаторі Mindray CL 900i.
    Підвищена продукція НЕ4 виявлена ​​при епітеліальних формах раку яєчника і ендометрія (в 93% серозних пухлин, 100% ендометріоїдних, 50% світлоклітинних форм), рідко — при герміногенних і мукоїдних пухлинах яєчників, аденокарциномі легень. При вивченні численних відомих маркерів раку яєчників саме НЕ4 продемонстрував найбільшу чутливість (в порівнянні з СА 125), особливо на ранній доклінічній стадії захворювання, яка складає до 75% (для СА 125 — тільки 40%): тому рівень НЕ4 підвищений приблизно у половини пацієнток з раком яєчників, у яких концентрація СА125 залишається в нормі. Одночасне визначення маркерів НЕ4 і СА125 є  більш ефективним діагностичним інструментом для виявлення епітеліального раку яєчників, ніж будь-який з маркерів окремо або інші комбінації онкомаркерів.
    • Підвищення рівня:
      епітеліальні немуцинозні форми раку яєчників, рак ендометрія, рідко — поширена форма аденокарциноми легень.

 
Показники результатів обстежень з рекомендаціями до цього прикладу
 
Пацієнтка, 58 років, була направлена з профілактичною метою сімейним лікарем м. Одеси на CHECK-UP «Жінки онкоризики» (РЕА, СА-125, НЕ4)
 
При обстеженні у пацієнтки виявлено:
СА-12546,32 Од/мл (Референсні значення: 1-35)
НЕ-487,16 пмоль/л (Референсні значення: 50 — 59 років до 74.31)
РЕАв нормі


Висновок:
За результатами CHECK-UP сімейний лікар направив пацієнтку на консультацію до лікаря-гінеколога.
Зворотній зв’язок : на даний момент пацієнтка проходить обстеження в ОООД з попереднім діагнозом «Новоутворення яєчника»
 
Вернигора Ірина
 

Пацієнтка, 65 років, була направлена з профілактичною метою сімейним лікарем м. Миколаїв на CHECK-UP «Жінки онкоризики» (РЕА, СА-125, НЕ4)
 
При обстеженні у пацієнтки виявлено:
СА-12545,32  Од/мл  (референсні значення:1-35)
НЕ-4норма
РЕАв6,2 нг/мл (референсні значення:Жінки: 0 — 3.3) нормі

Висновок:
за результатами CHECK-UP сімейний лікар направив пацієнтку на консультацію до лікаря-гінеколога, лікаря — гастроентеролога.
Зворотній зв’язок: на даний момент пацієнтка проходить лікування в ОООД з діагнозом «Аденокарцинома підшлункової залози».
 
Вернигора Ірина
 
#онко онкоризики жінки дослідження аналізи дослідження
Коментувати
Коментарі (0)

Читайте також

24 листопада 2023 Check-Up комплекси
0 коментарів

«Базовий від 18 років»

Загальний аналіз крові — основний, головний скринінговий аналіз, який містить всі формені елементи крові, ШОЕ. Це кількісний і якісний аналіз картини крові. За допомогою загального аналізу крові оцінюють основні функції крові, визначають наявність і активність патологічного процесу в органі...

1 листопада 2023 Check-Up комплекси
0 коментарів

CHECK UP Жінки базовий від 18 років

Інформація про окремі дослідженняЗагальний аналіз кровіЗагальний аналіз крові — основний, головний скринінговий аналіз, який містить всі формені елементи крові, ШОЕ. Це кількісний і якісний аналіз картини крові. За допомогою загального аналізу крові оцінюють основні функції крові, визначают...

expert
13 вересня 2023 Лайфхаки про здоров'я
0 коментарів

CHECK UP «Жінки гормональний фон від 30 років»

З січня 2023 року лабораторія «Смартлаб» виконала понад 3000 досліджень CHECK-UP.Вибірка дозволяє зробити достовірну статистику щодо відхилень.За цей період виявлено 18 % CHECK-UP з патологічними змінами. Тобто кожен п’ятий пацієнт, який пройшов профілактичне обстеження має проблеми зі здоров’ям!...

Ви впевнені?
Ми використовуємо файли Cookie для максимальної функціональності сайту. Політика конфіденційності.
Telegram Viber
Online Chat
Замовити дзвінок