0 800 750 070 Дзвінки в межах України безкоштовні
Меню
Ваш населений пункт: Одеса?
ТАК
Від вибраного міста залежить доступність аналізів
news image
11 квітня 2024

Чому є обмеження на аналізи від НСЗУ?

Незалежна медична лабораторія Смартлаб співпрацює з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) за двома пакетами Програми медичних гарантій:

  • - Первинна медична допомога (сімейна медицина)
  • - Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах

Тисячі пацієнтів вже скористалися послугами Смартлаб за цими пакетами та здали аналізи безкоштовно або отримали безліч інших додаткових послуг.

Від початку на безкоштовні аналізи ми приймали пацієнтів в усіх 110 відділеннях Смартлаб у 30 містах України. Але з квітня ми були змушені ввести деякі додаткові правила. Чому ж так вийшло? – давайте розберемося.

Лабораторна діагностика за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення є умовно безкоштовною.

Так, для пацієнтів - аналізи дійсно безоплатні за умови:

  • - наявності електронного направлення від лікаря, створеного в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ)
  • - наявності у цьому направленні досліджень чи послуг згідно з переліком НСЗУ
  • - наявності оригіналу документа, що засвідчує особу пацієнта (паспорт громадянина України або посвідчення водія), або документа у застосунку "Дія"


Але для лабораторій послуги не є безоплатними. 

  • - НСЗУ зобов’язалася сплачувати за надані медичні послуги лабораторіям відповідно до глобальної ставки, встановленої договором
  • - Відповідно до умов договору, укладеного між НСЗУ та ТОВ “Смартлаб”, сума відшкодування  за лабораторні безкоштовні  послуги  надані протягом січня - березня 2024 року становить всього 1530 грн (!) в місяць, незалежно від кількості пацієнтів та наданих їм безкоштовних послуг. 

Смартлаб від початку своєї діяльності у 2009 році – є приватною лабораторію, тобто не отримує державних асигнувань для покриття своїх витрат у процесі господарської діяльності. Закупівля сучасних аналізаторів, сертифіковані реагенти для виконання досліджень, матеріали для взяття біоматеріалу, контроль якості виконання досліджень, заходи для забезпечення санітарно-гігієнічного режиму та безпеки на належному рівні, залучення професійного персоналу, оплата його праці та багато-багато іншого – все це здійснюємо в Смартлаб за власний рахунок.

Наша місія – працюємо за новими стандартами сервісу, якості та доступності лабораторних та лікарсько-діагностичних послуг із турботою про здоров'я української нації. Саме із турботою про здоров'я українців ми й почали співпрацю з НСЗУ. Для нас - це соціальний проект, мета якого – забезпечення найбільш широкого доступу різних верств населення до якісних послуг з лабораторної діагностики з усіма перевагами обслуговування мережі відділень сучасної лабораторії.

Наразі не надано інформації від НСЗУ щодо суми відшкодування державою за надані послуги приватними лабораторіями у другому кварталі 2024 року, у тому числі і лабораторією Смартлаб.

Ось чому ми були вимушені встановити лімітовану кількість на безкоштовні лабораторні послугиПри отриманні інформації від НСЗУ щодо суми відшкодування за надані нами безкоштовні послуги – ліміти будуть переглянуті або скасовані.

Один пацієнт може безкоштовно здати за одним кодом електронного направлення 3 дослідження 1 раз на 7 днів (за умови наявності у відділенні вільних місць в день оформлення замовлення).

Тож, слідкуйте за нашими новинами на сайті та у соц. мережах. Обов’язково повідомимо Вас про зміни стосовно надання нами аналізів без оплати за направленням НСЗУ.

Читайте також

30 квітня 2024

Як працюватиме Смартлаб на Великодні вихідні

ГРАФІК РОБОТИ ВІДДІЛЕНЬ ТОВ«СМАРТЛАБ»НА ВЕЛИКДЕНЬУ зв’язку зі святом Великодня графік роботи відділень «Смартлаб» буде таким: субота, 4 травня–відділення працюватимуть за звичайним графіком суботи;неділя, 5 травня–працюватимуть тільки чергові відділення–див. перелік нижче.Графік роботи з 08:...

25 квітня 2024

38 років від дня аварії на ЧАЕС

«…У ніч квітневу прямо в спинуУдарив вибух той страшний!Спіткало горе Україну і крайПоліський чарівний…»(невідомий автор)Сьогодні вже 38 років від Чорнобильської трагедії.26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи.Аварія на Чорнобильській АЕС торкнула...

11 квітня 2024

Чому є обмеження на аналізи від НСЗУ?

Незалежна медична лабораторія Смартлаб співпрацює з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) за двома пакетами Програми медичних гарантій:- Первинна медична допомога (сімейна медицина)- Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовахТисячі пацієнтів вже скористалис...

5 квітня 2024

Внутрішньовенне введення лікарських препаратів (Крапельниці)

Крапельниці – один із найбільш ефективних способів введення лікарських препаратів. Вони забезпечують попадання діючих речовин відразу до кровотоку, що прискорює настання лікувальної дії та підвищує її інтенсивність.У відділеннях у м. Одеса за адресами вул. Ак. Сахарова, 36 та пр-т Небесної сотні,...

Ви впевнені?
Ми використовуємо файли Cookie для максимальної функціональності сайту. Політика конфіденційності.
Telegram Viber
Online Chat
Замовити дзвінок