FOX FOOD Xplorer (визначення IgG-залежної гіперчутливості до 286 продуктів харчування)
Показати всі аналізиАнтитіла класу IgG – потенційний фактор не IgE-опосередкованих реакцій підвищеної чутливості до алергокомпонентів.
Цей вид досліджень з'явився в арсеналі клінічної лабораторної діагностики відносно недавно. Теоретично він ґрунтується на даних наукових досліджень, які демонструють, що певні субкласи IgG можуть бути пов'язані з реакціями дегрануляції базофілів та активації системи комплементу, та спостереженнями випадків поєднання атопії з присутністю у сироватці крові антитіл IgG до харчових алергенів у високій концентрації.
Підвищена чутливість до компонентів їжі здебільшого має у своїй основі імунні механізми, пов'язані з IgE (харчова алергія).
Найбільш поширені клінічні прояви харчової підвищеної чутливості пов'язані з класичними симптомами алергії (атопічний дерматит, кропив'янка, анафілаксія, алергічний риніт), симптомами, пов'язаними із шлунково-кишковим трактом (нудота, розлад кишківника, біль у животі), є дані про зв'язок підвищеної харчової чутливості з мігренню, синдромом хронічної втоми. У частині випадків реакції непереносимості їжі пов'язують з участю імуноглобулінів класів IgG, імунних комплексів з механізмами клітинного імунітету, з імунними механізмами (дефіцит ферментів).
Лабораторна діагностика не-IgE-опосередкованих реакцій харчової непереносимості та інших видів непереносимості може включати тестування на присутність в крові IgG-антитіл до різних алергенів. IgG-опосередковані реакції підвищеної чутливості до їжі відносяться до реакцій уповільненого типу, вони спостерігаються при тривалому надходженні певного алергену з продуктами харчування. Результати тестування на присутність IgG до харчових алергенів нагадують оптимальну зміну дієти з виключенням або ротацією окремих компонентів їжі, що може помітно покращити стан пацієнта. Слід зазначити, що клінічне значення факту виявлення в крові пацієнта значної кількості IgG до харчових алергенів неоднозначне, інтерпретація отриманих даних утруднена тим, що позитивний результат може бути варіантом норми, виявлені імуноглобуліни класу G можуть виконувати функції блокуючих антитіл, які зменшують вираженість алергічних реакцій за участю специфічних IgE.
Тестування на IgG антитіла до панелі харчових алергенів доцільно проводити у комплексі з іншими дослідженнями. У важких випадках діагностики харчової непереносимості результати підлягають інтерпретації лікарем-алергологом. За допомогою Food-Test можна визначити всі основні джерела харчової алергії ІІІ типу.
венозна кров
Перед здачею досліджень необхідно узгодити з лікуючим лікарем прийом і скасування препаратів.
При контролі лабораторних показників у динаміці рекомендується проводити лабораторні
дослідження за однакових умов: здавати кров в одній лабораторії, у однаковий час доби, тощо.
Про прийом лікарських препаратів необхідно повідомити співробітників у відділенні.
Припустимо здавати кров з 7 до 18 годин, бажано в ранкові години (не менше 6 годин голодування).
За 3 дні виключити інтенсивні фізичні навантаження.
У день взяття крові, допустимо випити простої води (не мінеральної) без газу.
Кількість води - за потребою організму.
Безпосередньо перед взяттям крові пацієнт повинен перебувати в стані спокою не менше 30 хвилин.
- прийом жирної їжі та алкоголю;
- емоційні навантаження і стрес;
- теплові впливи (лазня, сауна);
- за 1 годину до проведення дослідження виключити куріння.
- в день проведення рентгенографії, КТ, МРТ, інструментального обстеження або фізіотерапевтичних процедур, крапельниць (ЕКГ, УЗД не є протипоказанням для здачі аналізу крові).
- Перед проходженням досліджень узгодити з лікуючим лікарем прийом і скасування антигістамінних препаратів.
Дітям до 3-х років мінімальний період голодування - 6 годин, для немовлят - 2 - 4 годин.
Жінкам необхідно здавати в день менструального циклу, рекомендований лікарем.
Для виконання дослідження з архівного матеріалу необхідно:
- оформити заявку в відділенні Смартлаб (або по телефону 0-800 750 070);
- лабораторія оцінить можливість виконання даного дослідження з архівного матеріалу;
- відповідь пацієнту нададуть по телефону протягом 5 робочих годин з моменту оформлення заявки;
- оплатити замовлення необхідно на відділенні Смартлаб протягом 7 календарних днів з моменту оформлення заявки.
- Діагностика алергічних захворювань
- Діагностика вагітності та вад розвитку плоду
- Пухлинні маркери
- Діагностика вірусних гепатитів
- Діагностика урогенітальних інфекцій (ІФА)
- Синдромна діагностика інфекційних захворювань (РНІФ)
- Генетичні дослідження
- Бактеріологічні дослідження
- Діагностика TORCH-інфекцій
- Інші інфекції і паразити
показання до призначення:
- підозра на IgG-залежну харчову непереносимість;
- уточнення дієтичного статусу;
- контроль за дотриманням дієти;
- запальні захворювання кишківника;
- синдром роздратованого кишківника;
- депресія;
- мігрень.
Антитіла класу IgG – потенційний фактор не IgE-опосередкованих реакцій підвищеної чутливості до алергокомпонентів.
Цей вид досліджень з'явився в арсеналі клінічної лабораторної діагностики відносно недавно. Теоретично він ґрунтується на даних наукових досліджень, які демонструють, що певні субкласи IgG можуть бути пов'язані з реакціями дегрануляції базофілів та активації системи комплементу, та спостереженнями випадків поєднання атопії з присутністю у сироватці крові антитіл IgG до харчових алергенів у високій концентрації.
Підвищена чутливість до компонентів їжі здебільшого має у своїй основі імунні механізми, пов'язані з IgE (харчова алергія).
Найбільш поширені клінічні прояви харчової підвищеної чутливості пов'язані з класичними симптомами алергії (атопічний дерматит, кропив'янка, анафілаксія, алергічний риніт), симптомами, пов'язаними із шлунково-кишковим трактом (нудота, розлад кишківника, біль у животі), є дані про зв'язок підвищеної харчової чутливості з мігренню, синдромом хронічної втоми. У частині випадків реакції непереносимості їжі пов'язують з участю імуноглобулінів класів IgG, імунних комплексів з механізмами клітинного імунітету, з імунними механізмами (дефіцит ферментів).
Лабораторна діагностика не-IgE-опосередкованих реакцій харчової непереносимості та інших видів непереносимості може включати тестування на присутність в крові IgG-антитіл до різних алергенів. IgG-опосередковані реакції підвищеної чутливості до їжі відносяться до реакцій уповільненого типу, вони спостерігаються при тривалому надходженні певного алергену з продуктами харчування. Результати тестування на присутність IgG до харчових алергенів нагадують оптимальну зміну дієти з виключенням або ротацією окремих компонентів їжі, що може помітно покращити стан пацієнта. Слід зазначити, що клінічне значення факту виявлення в крові пацієнта значної кількості IgG до харчових алергенів неоднозначне, інтерпретація отриманих даних утруднена тим, що позитивний результат може бути варіантом норми, виявлені імуноглобуліни класу G можуть виконувати функції блокуючих антитіл, які зменшують вираженість алергічних реакцій за участю специфічних IgE.
Тестування на IgG антитіла до панелі харчових алергенів доцільно проводити у комплексі з іншими дослідженнями. У важких випадках діагностики харчової непереносимості результати підлягають інтерпретації лікарем-алергологом. За допомогою Food-Test можна визначити всі основні джерела харчової алергії ІІІ типу.
венозна кров
Перед здачею досліджень необхідно узгодити з лікуючим лікарем прийом і скасування препаратів.
При контролі лабораторних показників у динаміці рекомендується проводити лабораторні
дослідження за однакових умов: здавати кров в одній лабораторії, у однаковий час доби, тощо.
Про прийом лікарських препаратів необхідно повідомити співробітників у відділенні.
Припустимо здавати кров з 7 до 18 годин, бажано в ранкові години (не менше 6 годин голодування).
За 3 дні виключити інтенсивні фізичні навантаження.
У день взяття крові, допустимо випити простої води (не мінеральної) без газу.
Кількість води - за потребою організму.
Безпосередньо перед взяттям крові пацієнт повинен перебувати в стані спокою не менше 30 хвилин.
- прийом жирної їжі та алкоголю;
- емоційні навантаження і стрес;
- теплові впливи (лазня, сауна);
- за 1 годину до проведення дослідження виключити куріння.
- в день проведення рентгенографії, КТ, МРТ, інструментального обстеження або фізіотерапевтичних процедур, крапельниць (ЕКГ, УЗД не є протипоказанням для здачі аналізу крові).
- Перед проходженням досліджень узгодити з лікуючим лікарем прийом і скасування антигістамінних препаратів.
Дітям до 3-х років мінімальний період голодування - 6 годин, для немовлят - 2 - 4 годин.
Жінкам необхідно здавати в день менструального циклу, рекомендований лікарем.
Для виконання дослідження з архівного матеріалу необхідно:
- оформити заявку в відділенні Смартлаб (або по телефону 0-800 750 070);
- лабораторія оцінить можливість виконання даного дослідження з архівного матеріалу;
- відповідь пацієнту нададуть по телефону протягом 5 робочих годин з моменту оформлення заявки;
- оплатити замовлення необхідно на відділенні Смартлаб протягом 7 календарних днів з моменту оформлення заявки.
- Діагностика алергічних захворювань
- Діагностика вагітності та вад розвитку плоду
- Пухлинні маркери
- Діагностика вірусних гепатитів
- Діагностика урогенітальних інфекцій (ІФА)
- Синдромна діагностика інфекційних захворювань (РНІФ)
- Генетичні дослідження
- Бактеріологічні дослідження
- Діагностика TORCH-інфекцій
- Інші інфекції і паразити
показання до призначення:
- підозра на IgG-залежну харчову непереносимість;
- уточнення дієтичного статусу;
- контроль за дотриманням дієти;
- запальні захворювання кишківника;
- синдром роздратованого кишківника;
- депресія;
- мігрень.
Інші аналізи цієї підкатегорії
ALEX-тест 2 (295 алергенів)
Маркер алергічних реакцій
Дякуємо за Ваш коментар! Він буде опублікований відразу після перевірки*
*Це необхідно для уникнення некоректних висловлювань, шахрайських повідомлень, образ. Ми стежимо за безпекою наших читачів.