Рецепт смачних гарбузових оладок від Смартлабіка
Для тих, хто вживає тільки безлактозне молоко, наш маленький помічник Смартлабік підготував для вас смачний рецепт гарбузових оладок на безлактозному молоці.
Гарбузові оладки – це чудовий варіант для сніданку. Із запіканням гарбуза доведеться трохи повозитися, тому можете використовувати цей рецепт для вихідного дня або запекти гарбуз заздалегідь, тоді приготування оладок займе у вас лічені хвилини.
Інгредієнти:
- 300 г запеченого гарбуза
- 3 яйця
- 200 г борошна
- 200 мл безлактозного молока
- 100 г цукру
- 3 ст. л. соняшникової олії (+ соняшникова олія для смаження)
- 1 ч. л. розпушувача
- мед для подачі
- сіль до смаку
Приготування:
- Гарбуз для оладок необхідно запекти, тому відразу ж увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Візьміть 300 г очищеного гарбуза та наріжте на однакові шматочки. Викладіть у форму для запікання, посоліть до смаку і скропіть 2 ст. л. олії. Поставте запікатися за температури 180 градусів до м’якості гарбуза. У мене це зайняло 20 хвилин.
- Коли гарбуз став м’яким, дістаньте форму з духовки та розімніть пестиком для картоплі. Можна скористатися блендером. Нехай гарбузове пюре остигає.
- Переходьте до приготування тіста для оладок. Візьміть миску, влийте 200 мл безлактозного молока. Додайте гарбузове пюре, 200 г борошна, 1 ст. л. соняшникової олії, 100 г цукру та 1 ч. л. розпушувача. Кількість цукру можете регулювати, виходячи зі своїх смакових переваг.
- Вбийте 3 яйця та додайте дрібку солі. Візьміть віничок та добре перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної консистенції. Тісто має нагадувати густу сметану.
- Розігрійте пательню з олією і смажте оладки.
- Подавати можна з медом, варенням та цукровою пудрою.
Готувати – це просто!
Дякуємо за Ваш коментар! Він буде опублікований відразу після перевірки*
*Це необхідно для уникнення некоректних висловлювань, шахрайських повідомлень, образ. Ми стежимо за безпекою наших читачів.